RIVM campagne om antibioticagebruik af te remmen.

Met bovenstaande slogan is het RIVM een campagne gestart om antibioticagebruik af te remmen om zo resistentie van bacteriën te voorkomen. Artsen zijn daarom terughoudend met het voorschrijven van antibiotica. Onderstaand een samenvatting uit de brochure van het RIVM.

Eigen kracht van het lichaam.antibiotica 1

Vaak kan het lichaam op eigen kracht genezen van een bacteriële infectie. Als uw lichaam sterk genoeg is om de ziekmakende bacteriën uit te schakelen, is het niet nodig een antibioticum te gebruiken. Alleen als dat niet het geval is, wordt gekozen voor een antibioticum, bijvoorbeeld omdat de patiënt niet genoeg weerstand heeft.

In de eerste zin hierboven geeft het RIVM een van de belangrijkste pijlers van de homeopathie weer; genezen op eigen kracht! Homeopathie biedt het lichaam ondersteuning en stimuleerd het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Antibiotca doodt bacteriën, in ieder geval, tot nu toe.

Antibioticum werkt alleen bij bacteriën.

Bovendien zijn antibiotica niet effectief bij een infectie die door een virus is veroorzaakt, zoals bij griep of verkoudheid. Of bij infecties die zijn ontstaan door schimmels of parasieten. Denk bijvoorbeeld aan zwemmerseczeem of worminfecties.

Nadelen van het gebruik van antibiotica.antibiotica 2

Het gebruik van antibiotica kan bijwerkingen geven, bijvoorbeeld diarree. Deze klachten verdwijnen meestal zodra de behandeling voorbij is. Daarnaast vernietigen antibiotica niet alleen de ziekmakende bacteriën, ze kunnen ook nuttige bacteriesoorten in uw lichaam doden. Hierdoor krijgen andere ziekteverwekkers juist een kans.

Resitentie het belangrijkste nadeel.

Maar het belangrijkste nadeel is dat door antibioticagebruik resistente bacteriën kunnen ontstaan; bacteriën die ongevoelig zijn voor de werking van het antibioticum.

Wat is antibioticaresistentie?

restistente bacterienAntibioticaresistentie betekent dat bepaalde bacteriën niet meer gevoelig zijn voor de werking van een of meer antibioticasoorten. Ze hebben zichzelf beschermd. Als antibiotica te vaak worden gebruikt en onzorgvuldig worden ingenomen, kunnen steeds meer bacteriesoorten de werking van antibiotica weerstaan. In het ergste geval zijn bacteriële infecties in de toekomst niet meer te behandelen. Een infectie die nu gemakkelijk te bestrijden is, kan dan tot ernstige ziekte leiden. Onderstaand de RIVM animatie over dit onderwerp.

Wanneer absoluut een antibioticum.

Bij de behandeling van ernstige bacteriële infecties, zoals longontsteking, hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging, zijn antibiotica onmisbaar. Het lichaam is namelijk zelden in staat om daarvan op eigen kracht te herstellen. Ook bij infecties van het bot of de nieren is dit het beste geneesmiddel.

RIVM campagne niet voor niets.

Het moge duidelijk zijn dat de campagne van het RIVM niet voor niets is. Antibiotica blijven effectief als we ze verstandig gebruiken: niet te vaak en op de goede manier. Klik op de brochure om deze te lezen of te downloaden.

Brochure RIVM

Brochure RIVM

Eigen kracht, zonder antibiotica.

Beslist je, na een bezoek aan je (huis)arts, om op eigen kracht van een infectie te willen genezen dan kan de homeopathie je hierbij een ‘natuurlijk’ steuntje in de rug geven. Samen met een gezonde leefwijze en indien nodig supplementen. Zonder de bovengenoemde nadelen voor het lichaam bij gebruik van antibiotica. Heeft u interesse in deze aanpak, neem dan contact met mij op op 030 888 22 85.

Attachment

  • restistente bacterien
  • Brochure RIVM Antibiotica gebruik ze goed en alleen als't moet
  • Brochure RIVM Antibiotica gebruik ze goed en alleen als't moet
  • antibiotica 2
  • antibiotica 1

Categoriën