veerkracht stress

We ervaren in het dagelijks leven allemaal dat er een regelmatig een beroep gedaan wordt op onze veerkracht!

Heel vaak en heel lang gaat dit goed en kun je zo’n moment makkelijk aan. Je lichaam herstelt snel van de extra inspanning die gevraagd wordt. Denk hierbij niet alleen aan drukte op je werk, maar ook aan een opkomende griep, zorgen over je kinderen, je toekomst, verdrietige gebeurtenissen in je leven, enz.. Maar let op; je lichaam reageert altijd met dezelfde fysiologische stressreactie, ongeacht de oorzaak. En zolang we ons lichaam en geest (!) de kans geven te herstellen kan dit prima. Zorgelijk wordt het wanneer je geen tijd hebt om te herstellen en terug te veren. Je lichaam verkeert dan de hele dag in een verhoogde staat van paraatheid. Je veerkracht  wordt de hele dag aangesproken en staat continu onder spanning. Deze situatie is niet wenselijk en je gaat allerlei klachten ervaren in je lichaam om je te wijzen op deze ongewenste situatie en je uiteindelijk te ‘dwingen’ tot een moment van herstel. Het negeren van deze signalen resulteert vroeg of laat in een periode van ziekte, de veer is zijn kracht verloren om terug te veren.

Door de roofbouw die heeft plaatsgevonden in je lichaam (continu op volle toeren draaien) ontstaan er uitputtingsverschijnselen fysiek en emotioneel, die vaak niet met rust alleen opgelost kunnen worden. Eén van de onderdelen om het herstel te bevorderen is het nemen van een  homeopathisch middel, indien nodig aangevuld met natuurlijke supplementen om zo de veerkracht terug te brengen.

Vaak zijn ook een aanpassing van de levensstijl en het leren van stress reductie technieken een belangrijk onderdeel voor een blijvend herstel.

Attachment

  • veerkracht stress

Categoriën