Homeopathie een natuurlijke geneeswijze

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die de individualiteit van de patiënt hoog in het vaandel heeft staan. Voor mensen die goed opletten is het duidelijk dat niet iedereen op dezelfde manier last heeft van een bepaalde ziekte. Of omgekeerd gezegd: iedereen is op zijn eigen manier ziek, al gaat het soms om nuance verschillen.

Afgestemd op uw klachtenpatroon

Door een zo goed mogelijk passend homeopathisch middel te vinden dat afgestemd is op uw specifieke klachtenpatroon wordt de balans in uw lichaam op natuurlijke wijze hersteld.

Verstoring in uw balansHomeopathie is een holistische geneeswijze

Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Als lichaam en geest niet in evenwicht of balans zijn, gaat uw lichaam klachten produceren op het fysiek, emotionel en/of mentaal vlak. Het is dan ook van groot belang om niet alleen de symptomen te onderdrukken, maar het evenwicht te herstellen.

Kenmerk klassieke homeopathie

Kenmerkend is ook dat er altijd maar één middel tegelijk wordt gegeven omdat bekend is wat dat middel doet en men achteraf beter kan inschatten wat het effect van het middel is.

Homeopathische middelen

Het basismateriaal van homeopathische middelen bestaan uit planten of stoffen die een minerale of dierlijke oorsprong hebben. Alle middelen zijn op hun werkzaamheid getest op mensen, niet op dieren. Meestal kunnen homeopathische geneesmiddelen naast andere, reguliere geneesmiddelen gebruikt worden.

Grondlegger

De grondlegger van de homeopathie is de Duitse arts en scheikundige Samuel Friedrich Christian Hahnemann (1755-1843). Hij introduceerde voor het eerst de naam ‘homeopathie’, afgeleid van de Griekse woorden ‘homoios’ (gelijksoortig) en ‘pathos’ (lijden).

Ook de Zwitserse arts-alchemist Paracelsus (1493-1541) onderkende eveneens dat ziekteverschijnselen door een vergiftiging met een kleine hoeveelheid van het gelijke vergif konden verdwijnen. Paracelsus gebruikte zijn verworven kennis door mineralen en plantenextracten in de geneeskunde toe te passen.

 

Praktijk voor Homeopathie Bilthoven is ook te vinden op www.homeopaat-info.nl en alternatievegeneeswijzen-info.nl