Zink remt de groei van kankercellenZink is een van de belangrijkste mineralen om kanker te voorkomen en de verspreiding ervan te stoppen. Het onderscheidt gezonde cellen  van de  kankercellen en blokkeert hun groei, hebben onderzoekers ontdekt.

 Recent onderzoek geeft inzicht in mechanisme

Eerdere onderzoekers hebben ook vastgesteld dat zink kanker voorkomt en bestrijdt. Recent onderzoek is het eerste dat het mechanisme aangeeft waarom het mineraal alleen kankercellen aanvalt, en de gezonde cellen ongemoeid laat.slokdarmkanaal

Getest op slokdarm kanker cellen

Tijdens het nieuwe onderzoek is het mineraal op slokdarm kankercellen getest. De onderzoekers aan de Universiteit van Texas geloven echter dat het net zo goed kan werken op andere vormen van kanker. Slokdarmkanker valt de ‘voedselpijp’, die de keel met de maag verbindt, aan. Dit is wereldwijd de zesde oorzaak van kankersterfte. Het overlevingspercentage na vijf jaar bedraagt minder dan 20 procent.

Zink blokkeert de groei

Slokdarm kankerDe studie heeft voor de eerste keer aangetoond dat dit mineraal de overactieve calciumsignalen in kankercellen beïnvloedt. Deze signalen zijn afwezig is in gezonde cellen, waardoor zink selectief de groei van kankercellen remt. Dit laat zien dat calcium en zink op een of andere manier ‘gekoppeld’ zijn, en met elkaar de kankercel groei ‘blokkeert’.

Selective inhibitory effects of zinc on cell proliferation in esophageal squamous cell carcinoma through Orai1.

Veel kankerpatiënten hebben zink tekort

Zonder voldoende hiervan, kan dit blokkeren niet effectief gebeuren. Dit zou verklaren waarom veel kankerpatiënten een tekort hebben, suggereren de onderzoekers. Dit  onderstreept ook het belang van dit mineraal in ons dagelijks eten om te voorkomen dat de ziekte zich in de eerste plaats ontwikkelt.

 Zink remt de groei van kankercellenIn welk voedsel zit zink?

Voedsel rijk hieraan, zoals spinazie, rundvlees, oesters, garnalen en pompoen- en watermeloen- zaden, zou regelmatig gegeten dienen te worden of gebruik een zink supplement of een supplement waaraan dit is toegevoegd!

Bron: https://www.wddty.com/news/2017/10/zinc-stops-cancer-growing-and-heres-how-it-does-it.html

Tekenen van een mogelijk tekort

Verminderde reuk- en smaakzin, gebrek aan eetlust, verminderde weerstand, diarree, alopecia, ontstoken tong, nageldystrofie, trage wondheling, vermoeidheid, emotionele en mentale problemen, impotentie, verminderde vruchtbaarheid, dermatitis, nachtblindheid. Een zinktekort vergroot de kans op hart- en vaatziekten en (leeftijd gerelateerde) maculadegeneratie.

(Bron: www.orthokennis.nl )

homeopathie-bilthoven voor meer informatie over homeopathie en supplementen.

Attachment

  • Zink remt de groei van kankercellen
  • Zink remt de groei van kankercellen
  • slokdarmkanaal
  • Slokdarm kanker

Kijk verder op

Contacteer onsJulianalaan 219
3722 GL
Bilthoven

Afspraak maken?